Neizpodbitna resnica je, da smo Slovenci izjemno sposobni združiti se, ko to zahtevajo razmere. Naj bo to v kriznih časih, med epidemijami ali ob nedavnih uničujočih poplavah, ki so zajele skoraj vso Slovenijo, takrat se pokaže moč skupnega duha. Avgust je bil srhljiv opomnik, kako hitro lahko človek ostane brez vsega.

Ta resničnost je prizadela vse generacije, a je vendarle vpliv najhujši na najbolj ranljivih členih družbe, otroke in mladostnike, ki si šele utirajo pot v odraslost. V teh težkih časih potrebujejo neomajno podporo, pomoč in vodenje odraslih.


Zato smo že od samega začetka poplav dejavno sodelovali pri prizadevanjih za odpravo posledic. Naša zaveza je bila, da se takoj odzovemo in pomagamo tistim, ki se spopadajo s temi težavami, bodisi danes bodisi v negotovih jutrih, ki bodo sledili. Od začetka avgusta do septembra smo vsa sredstva, prejeta prek SMS-donacij BOTER5 in BOTER10, namenili pomoči otrokom in mladostnikom, ki so jih prizadele poplave.

Z velikim zadovoljstvom sporočamo, da smo uspešno zbrali 15.000 EUR. Ta neprecenljivi znesek bo namenjen podpori 41 mladim posameznikom, ki so jih prizadele katastrofalne poplave in so vključeni v naš program. Vsakemu posamezniku bomo namenili dodatno pomoč, v višini 30 EUR na mesec , skupno 360 EUR v obdobju enega leta. Upamo, da jim bo dodatna pomoč dejansko koristila na njihovi poti.

Hvala vsem, ker ste stopili z nami in nas podprli pri našem poslanstvu!