Praznični čas se bliža, skorajda že trka pred vrati. Ko nastopi zimska pravljica, so bližina, toplina in podpora tisto, kar najbolj potrebujemo. Ob zaključku letošnjega leta si želimo čim večje število iskrenih nasmehov tistih, ki jim je v teh trenutkih najtežje. Čista sreča v očeh otrok in mladostnikov je tisto, k čemur je vedno vredno stremeti. Skrbi nas, da mnogo družin zaradi naraščajočih stisk ter opustošenja poplav ne bo občutilo praznične sreče. S tem namenom si želimo pričarati radosten in vesel december za vse.

Kaj je dobrodelni adventni koledar?

Bistvo adventnega koledarja je, da vsak dan prejmemo darilce. Obratni adventni koledar pa darilca podari socialno ogroženim družinam. Gre za zelo enostavno dobrodelno akcijo zbiranja izdelkov v luči igrivega prazničnega duha. Na podlagi seznama dobrot, ki ga bomo pripravili, bodo sodelujoči vsak dan v decembru določeno stvar odložili v škatlo in tako do božiča zbrali paket dobrot, s katerimi bomo družinam v stiski polepšali praznike in jim narisali iskrene nasmehe. Primer izbranih izdelkov so dobrote, kot so: piškotki, čaj, kava, cimet in podobno. Ko sodelujoči škatlo z dobrotami napolnijo, jo zatem prinesejo na vnaprej določena zbirna mesta.


Vsak dan v škatli zbirate izdelke, ki so navedeni na zgornji sliki. Tako 1. decembra v škatlo postavite čaj, naslednji dan se pridružijo še piškoti, tretjega pa v škatli že diši po kavi.

Zbirna mesta po vsej Sloveniji

Pripravljene praznične pakete bomo zbirali 15. in 18. decembra, da bodo lahko družine pakete z izdelki prejele še pred božičem. S pomočjo dijaških domov smo letos omogočili več zbirnih mest po Sloveniji, kjer bo možno oddati pakete. 
Točni naslovi vseh zbirnih mest ter ure sprejema paketov so objavljeni spodaj.

Vabljeni, da tudi vi v decembru ustvarite dobrodelni adventni koledar in pričarate čudovite praznike za družine v stiski.
Vljudno vas prosimo, da izpolnite informativni obrazec, da bomo vedeli, koliko družin bomo letos osrečili s skupnimi močmi.