Kaj je Botrstvo?

Program Botrstvo v Sloveniji je pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje nastal leta 2010. Namenjen je otrokom in mladostnikom iz družin v stiski iz vse Slovenije, ki potrebujejo dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja.

Skozi Botrstvo si prizadevamo za zmanjšanje socialne izključenosti otrok in mladostnikov zaradi revščine ter omogočanje boljših pogojev za zdrav in spodbuden razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov. Otrokom in mladostnikom želimo omogočiti enakovrednejše pogoje v primerjavi z vrstniki, vključevanje v šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas, pogosto pa jim preko Botrstva omogočamo tudi dostop do šolske prehrane in osnovnih potrebščin za življenje.

S pomočjo botrov otroci dobivajo priložnost za ustvarjanje lepše prihodnosti, prizadevamo pa si tudi za sistemske spremembe, ki bi omogočile lažje in dostojnejše življenje družinam v stiski.

Otrokom in mladostnikom lahko pomagate tako, da postanete boter ali darujete v sklad programa Botrstvo v Sloveniji.

Botri Wave

SMS donacija BOTER5

Program Botrstvo v Sloveniji lahko podprete tudi z SMS donacijo. Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo BOTER5 na telefonsko številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za pomoč otrokom. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, T2 in A1.

Pogoji poslovanja

SMS donacija VAL

Otrokom iz programa Botrstvo v Sloveniji so namenjena tudi vsa sredstva, zbrana od SMS glasovanj za Ime tedna na radiu Val 202. S poslanim SMS sporočilom s ključno besedo VAL1, VAL2, VAL3, VAL4 ali VAL5 na telefonsko številko 1919, prispevate 1 evro za program Botrstvo v Sloveniji. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, T2 in A1.

Pogoji poslovanja

SMS donacija BOTER10

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo BOTER10 na telefonsko številko 1919 in prispevali boste 10 evrov za pomoč otrokom iz Botrstva. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, A1 in T2.

Pogoji poslovanja

SMS donacija SPORT in SPORT5

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo SPORT in prispevali boste 1 evro ali SPORT5 in prispevali boste 5 evrov na telefonsko številko 1919  za pomoč nadarjenim mladim športnikom pod okriljem projekta Botrstvo v športu. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2.

Pogoji poslovanja

SMS donacija FEROTROSTVO5

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo FEROTROSTVO5 na telefonsko številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za aktivnosti za otroke iz programa Botrstvo v Sloveniji. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, A1 in T2.

Pogoji poslovanja

Nadzorni odbor

Milena Štular

predsednica

Nataša Zanuttini

Suzana Bagari

Nataša Sorko

Samo Kupljen

Nina Zidar-Klemenčič

SMS donacija PRIJATELJ

S poslanim SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ na telefonsko številko 1919 prispevate 1 evro k izvajanju projektov ZPM Ljubljana Moste-Polje. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, T2 in A1.

Pogoji poslovanja

SMS donacija PRIJATELJ5

S poslanim SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ5 na telefonsko številko 1919 prispevate 5 evrov k izvajanju projektov ZPM Ljubljana Moste-Polje. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, T2 in A1.

Pogoji poslovanja

Enotna pravna točka

Namenjena je najšibkejšim pri reševanju stanovanjske problematike in uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Za brezplačno pravno pomoč smo vam na voljo vsak četrtek med 9.00 in 12.00 na telefonski številki 080 14 32. Več

white box