Projekt Nasmeškotek je že šesto leto zapored dokaz nesebičnosti HOFERjevih kupcev, ki so z nakupom prazničnih piškotkov tudi letos nekaj srednješolcem iz socialno ogroženih družin omogočili bivanje v dijaških domovih in s tem brezskrbno šolanje. V dobrem mesecu dni so pri HOFERju s pomočjo Nasmeškotka uspeli zbrati kar 18.150 evrov, ki jih tudi letos namenjajo v Dijaški sklad programa Botrstvo v Sloveniji.

Projekt Nasmeškotek je od leta 2017 do danes pomagal pokriti že 425 oskrbnin za dijaške domove dijakom iz socialno šibkih družin. S tem je veliko breme odvzeto tudi z ramen njihovih staršev in skrbnikov, ki sicer svojim otrokom ne bi mogli nuditi dovolj opore za uresničevanje želja in doseganje ciljev na področju izobraževanja.

Mnogim mladostnikom v stiski dijaški domovi zagotavljajo varno in stabilno okolje ter redno prehrano, omogočajo pa jim tudi učno pomoč in dostop do strokovne pomoči. Z donacijo bomo lahko na Botrstvu mladostnikom zagotovili finančno pomoč pri plačilu oskrbnin v dijaških domovih in dijakom omogočili pridobivanje novih znanj ter izobraževanje v smeri, ki jih zanima in veseli.

Od leta 2014 do danes je HOFER Botrstvu sicer doniral že več kot 867.000 evrov, od tega kar 106.760 evrov iz naslova Nasmeškotka.

Iskrena hvala podjetju HOFER za njihovo dolgoletno podporo in pomoč pri našem delu za boljšo prihodnost mladih.