RTC Krvavec v letu 2018 obeležuje 60. letnico delovanja in omogočanja užitkov na snegu. Ob tej prelomnici so želeli nepozabne zimske dogodivščine omogočiti tudi otrokom iz družin v stiski. V januarju in februarju bodo tako kar 60 otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji skupaj s smučarsko šolo Intersport Krvavec omogočili brezplačen voden smučarski dan. Poleg tega pa bodo od vsake prodane dnevne vozovnice namenili 60 centov v projekt Botrstvo za pomoč otrokom v stiski.

Srečko Retuznik, direktor RTC Krvavec je ob tem dejal: “Ob našem jubileju želimo deliti srečo in veselje ob smučanju. Projekt Botrstvo že vrsto let otrokom v stiski iz vse Sloveniji s svojim delovanjem omogoča svetlejšo prihodnost in veseli smo, lahko skupaj z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste -Polje  omogočimo  voden smučarski dan otrokom, ki so za to lepo izkušnjo prikrajšani. Hkrati pa bomo z donacijo prispevali, k razvoju talentov na področju športa.”

Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, pod okriljem katere poteka projekt Botrstvo v Sloveniji, je ob skupni akciji dejala: “V naših projektih in programih se vsakodnevno srečujemo z otroki, tudi s tistimi z manj priložnostmi. Veseli in hvaležni smo, da jim bomo skupaj lahko omogočili nove izkušnje. Smučanje je v Sloveniji izjemno priljubljen šport in to vedo tudi otroci. Otroci iz družin v stiski pa potrebujejo dodatne priložnosti, da lahko preizkusijo svoje talente in jih nadgrajujejo. Šport ni koristen le za telesni razvoj, temveč vpliva tudi na dvig samozavesti, povezovanje med otroki in jim daje osnovo za pridobivanje novih spretnosti in veščin za vse življenje.”