Pokal Vitranc, tradicionalno tekmovanje, ki poteka že od leta 1961, in se bo letos že 60-ič zgodilo na vrhuncu smučarske sezone, bo letos vsebovalo tudi dobrodelno noto. Zaživela je namreč družbeno odgovorna akcija #VITRANCcares, katere osnovni namen je s pomočjo novega programa Botrstvo v športu pomagati nadarjenim mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij ter jim omogočiti boljše, bolj konkurenčne treninge in tekmovanja z vrstniki.

O letošnji dobrodelni aktivnosti v okviru prizorišča svetovnega pokala v alpskem smučanju je Anita Ogulin, predsednica ZPM LJ Moste-Polje, povedala:

»V okviru zares učinkovitih vseslovenskih humanitarnih programov, ki jih prizadevno uresničujemo na ZPM Ljubljana Moste Polje smo zares veseli in hvaležni za vsako povezovanje. Še posebej, če sodelovanje temelji na naših glavnih vrednotah – odgovornosti, prizadevnosti, sočutju, transparentnosti in učinkovitosti. Vstopamo le v partnerstva, ki na spoštljiv način opozarjajo na pomen solidarnosti in medsebojne pomoči. Zato smo iskreno veseli, da so se organizatorji Pokala Vitranc, tradicionalnega tekmovanja v alpskem smučanju, ki je v srcih tako rekoč slehernega Slovenca, ob častitljivi 60-letnici spomnili na mlade športnike iz socialno ogroženih okolij. Ti brez pomoči pač nikoli ne bi mogli poseči po najvišjih športnih uspehih. To, da v časih nove realnosti kljub vsem težavam, s katerim se slovenski šport sooča, vodilni pri Pokalu Vitranc vseeno pomislijo na druge, na dobrodelnost, me navdaja z upanjem, da Slovenci še znamo stopiti skupaj. Šport nas je povezoval, nas povezuje in nas bo tudi v prihodnje. Okrepljen z dobrodelnostjo pa še toliko bolj! Hvala, iz srca hvala vsem, ki boste priskočili na pomoč nadarjenim mladim športnikom. Izkušnje potrjujejo, da je prav vsak vložek v mlade, ki imajo potencial, pa jim okoliščine ne omogočajo razvoja, bogastvo in uspešna pot naše skupne, lepše prihodnosti!”

Letošnja vstopnica je vaša pomoč Botrstvu v športu

Vstopnice #VITRANCcares si boste lahko zagotovili s poslanim SMS sporočilom in ključno besedo VITRANC5 na 1919. Celoten izkupiček od vaših donacij za vstopnice bo namenjen projektu Botrstvo v športu. Namen akcije je zagotavljanje pomoči mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, starim od 14 do 23 let, pri razvoju in uresničevanju športnih potencialov. Letos bomo tako lahko prav vsi dokazali, da naš športni duh sega vse do src tistih, ki nas ta trenutek najbolj potrebujejo.

Pravila poslovanja SMS donacij

#VITRANCcares kampanjo lahko podprete tudi z donacijo preko aplikacije mBills.