Z nedavno spremembo zakonodaje lahko sedaj vsak davčni zavezanec nameni kar 1 % od dohodnine za delovanje nevladnih organizacij. Za tekoče leto bodo davčni uradi upoštevali zahteve za namenitev dohodnine, ki jih bodo prejeli najkasneje do 31. decembra.

Med upravičenci za donacije iz dohodnine je tudi ZPM Ljubljana Moste-Polje. Namenitev dohodnine za vas ne predstavlja nobenega dodatnega stroška, nam pa omogoča izvajanje podpornih aktivnosti tudi za otroke in družine v stiski z vse Slovenije.

Pripravili smo preprost obrazec, ki ga lahko natisnete, zalepite in pošljete po pošti – brez kakršnihkoli stroškov. Vaše obrazce potem posredujemo pristojnim davčnim uradom, kjer poskrbijo, da prejmemo sredstva skladno z vašimi zahtevami. Zahtevo za namenitev dohodnine lahko uredite tudi preko portala e-Davki. Pri tem v obrazec vnesete davčno številko 22926518.

Zahtva za namenitev dohodnine velja tako do preklica oz. do oddaje novega obrazca. Torej če ste lani že oddali obrazec in ga letos niste spreminjali, je le ta še vedno veljaven in ni potrebno ponovno oddati.

Hvala vsem, ki boste svoj odstotek dohodnine namenili ZPM Ljubljana Moste-Polje.