Po skoraj dveh mesecih popotovanja po vsej Sloveniji se je včeraj zaključil projekt FerFud Duel. Ekipi Centra kulinarike in turizma KULT316 in restavracije SEDEM sta na 50 obiskih dogodkov postregli več kot 10.000 finih grižljajev in s posebnima FerFud DUEL voziloma opravili več kot 7.200 kilometrov.

Že tretja, letos podvojena izdaja projekta FerFud – FerFud DUEL –, je obiskovalcem postregla s finimi grižljaji, mladima ekipama pa z nepozabno priložnostjo, da pokažeta in izpilita svoj talent, prepričata obiskovalce ter se na koncu odpravita na strokovno ekskurzijo v eno najboljših restavracij na svetu. Najbolj sta prepričala Urška in Andraž iz ekipe KULT 316, ki se za nagrado odpravljata v špansko restavracijo Arzak, ki se ponaša kar s tremi Michelinovimi zvezdicami.

Fini grižljaji iz sestavin odlične kakovosti so bili tudi letos na voljo po fer ceni, ki so ji obiskovalci lahko dodali znesek po svojih zmožnostih in okusu. Hofer je zbrani prispevek v vrednosti 5.798,96 evrov namenil projektu Botrstvo, enak znesek pa kot dodatno plačilo razdelil med ekipi. Ob prejemu donacije je Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod okriljem katere poteka projekt Botrstvo v Sloveniji, dejala: »Najprej iskrena hvala podjetju Hofer za zaupanje in podporo. V projektu Botrstvo se kljub pozitivnejšim gospodarskim napovedim še vedno dnevno srečujemo z otroki, ki teh izboljšanj niso deležni. Ta akcija je med mlade ponesla novo možnost, da pokažejo svoje spretnosti, ob tem pa tudi pomagajo tistim, ki bodo morda sledili njihovim stopinjam. Še posebej nas z upanjem navdaja igrivost FerFud DUEL-a, ki sporoča, da je mogoče tudi na prijeten in zabaven način pomagati. Zato iskrena hvala obema ekipama, ki sta se trudili med ljudi ponesti sporočilo o sodelovanju za lepši jutri nas vseh.« 

Na zaključnem dogodku so obiskovalci donirali še dodatnih 781,80 evrov, ki jih bo Hofer prištel k donaciji Botrstvu. Tako je končen skupni znesek za fer namen 6.580,76 evrov.

Pri podjetju Hofer so ob zaključku dejali: »Današnja obiskanost zaključnega dogodka in vtisi na terenu po vsej Sloveniji kažejo, da so ljudje prepoznali pozitivno zgodbo o vrhunski kulinariki izpod rok mladih kuharskih talentov, ki so iz sestavin odlične kakovosti po trajno nizkih cenah ustvarjali fine jedi za fer namen. FerFud je tudi lep primer, česa vsega so mladi sposobni, če jim le damo priložnost. Sodelovanje s projektom Botrstvo pa daje projektu širši družbeni namen – veseli nas, da lahko skupaj podpiramo tudi mlade, ki odraščajo z omejenimi možnostmi.«