Med 16. in 21. marcem 2015 bo na zbirnih mestih po vsej Sloveniji potekala akcija Čisto veselje, namenjena zbiranju odpadnega materiala s humanitarno noto, ki sta jo v sodelovanju zasnovala podjetje Gorenje Surovina in projekt Botrstvo v Sloveniji. Z akcijo želimo poleg ozaveščanja o pomenu zbiranja in ločevanja odpadnih materialov, državljanom omogočiti tudi, da po svojih zmožnostih doprinesejo k boljšemu jutri za otroke v stiski in med ljudmi širiti zavest o solidarnosti.

K akciji Čisto veselje se lahko pridruži vsakdo! Na eno od več kot 30 zbirnih mest po vsej Sloveniji, ki so objavljena tudi na spletni strani www.cistoveselje.si, prinesite odpadni papir, odpadno električno in elektronsko opremo, jekleni odpad ali barvne kovine. Ob predaji materiala se boste uvrstili tudi v žrebanje za privlačne nagrade.

Ves zbran material bo ovrednoten, izkupiček pa namenjen otrokom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami iz družin v stiski za počitnice. Ti otroci namreč za vključevanje v organizirane prostočasne dejavnosti potrebujejo dodatnega spremljevalca, strošek tega pa mnogokrat ostane na plečih staršev, ki si tega ne morejo privoščiti.

Akcijo so podprli številni partnerji in znani Slovenci. Kaj so povedali, si lahko ogledate na YouTube kanalu Čisto veselje.

Pomagajte nam ustvariti boljši jutri za otroke v stiski ter ustvariti Čisto veselje!