Dražba rumene majice bo v tednu od 28. septembra do 2. oktobra potekala na Valu 202. Zbrani denar bo namenjen mladim športnim talentom iz projekta Botrstvo v Sloveniji.

Botrstvu v Sloveniji je na pomoč priskočil tudi slovenski del kolesarske ekipe SKY. Chris Froome, zmagovalec letošnjega Toura, je Marku Džalu, sodelavcu v ekipi, podaril svojo rumeno majico prav z namenom, da bi izkupiček dražbe porabili za dobrodelne namene v Sloveniji. Na majico se je poleg zmagovalca Frooma podpisalo še vseh osem tekmovalcev ekipe SKY, ki so dirko uspešno končali.

Dražba za rumeno majico bo potekala od ponedeljka, 28. septembra, do petka, 2. oktobra 2015, ko jo bomo ob 8.00 zjutraj končali v živo v etru Vala 202. Do takrat bomo ponudbe sprejemali med 7. in 19. uro na tel. št. 01-475-2-202, višje ponudbe bo mogoče kadar koli oddati tudi na e-naslov val202@rtvslo.si.

Sprotne podatke o ponudbah bomo objavljali na spletni strani www.val202.si

Izkupiček bo porabljen za pomoč mladim talentom iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Mladim, ki so se izkazali na športnem področju in v svoji kategoriji dosegli odlične rezultate, želimo s takšno štipendijo pomagati, da bi laže uresničili svoje sanje. Kot pravi Sandi Murovec, pobudnik dražbe: »Srčno si želim, da zbrali čim več denarja in da bi s tem privabili nasmeh v oči tistim otrokom, ki morda v tem trenutku z okna gledajo in si želijo, da bi nekoč tudi sami postali del športa, ki ga imajo radi.«