Danes smo se uradno preimenovali v Zveza Anita Ogulin & ZPM, pri čemer se ne spreminja naša organiziranost ali delovanje. Še naprej bomo vodili in razvijali programe za otroke, mladostnike in njihove starše. Prioriteta tako ostajajo enake možnosti otrok in mladostnikov ter zagotavljanje celostne pomoči družinam v stiski in opozarjanje na luknje v sistemu, ki onemogočajo bolj dostojno reševanje njihovih stisk.

ZPM MP je humanitarna organizacija v javnem interesu, ki deluje že od leta 1971. Nacionalni pomen je dosegla z ustanovitvijo projekta Botrstvo leta 2010. Od takrat smo, samo v programu Botrstvo, pomagali že več kot 13.000 otrokom, zbrali več kot 33 mio € sredstev in povezali več kot 10.000 botrov v neizmerni krog solidarnosti in razvoja. Zgodbe so težke, zelo težke. Vendar jih vsakič znova, vsako posebej, rešujemo. Naše zgodbe pa so tudi neverjetno lepe. Ko varovanci, kot odrasli, postanejo botri. Ko dosežejo željeno izobrazbo. Ko uspešno realizirajo svoj talent. To je tisto, kar nam ne vzame zagona, kar nam daje navdih.

Največje zasluge za to ima predsednica Anita Ogulin, ki nedvoumno spreminja družbo in pušča neverjetne sledi. Skupaj z ekipo sodelavcev, donatorjev, partnerjev, botrov in podpornikov je ustvarila ZPM MP, ki ga poznamo danes – v slovensko humanitarno organizacijo. Skupščina organizacije je zato sprejela odločitev za spremembo imena, ki bo enak pomenu nacionalne humanitarne organizacije in bo sinonim za požrtvovalnost ter transparentnost. Tako smo ZPM MP preimenovali v Zveza Anita Ogulin & ZPM.