Praznični december se počasi, a vztrajno bliža. Mnogo družin letos zaradi stisk ne bo občutilo prazničnega veselja, čeprav je to čas, ki ga radi preživljamo brezskrbno in v krogu najbližjih.

December je čas radosti in veselja, za številne otroke pa je to tudi najtežji mesec v letu, saj v prazničnih časih še toliko bolj občutijo razlike med sovrstniki. Toda naši čudoviti botri in donatorji vsako leto znova dokazujejo, da je december tudi čas sočutja in dobrodelnosti. Na kupu smo zato zbrali načine, kako lahko otrokom iz Botrstva polepšate letošnje praznične dni.

DODATNO NAKAZILO VAROVANCU

Zaradi draginje je vse več družin, ki jim pomagamo, prisiljenih v odločitev, ali plačati položnice ali kupiti hrano ter katere manj pomembne položnice lahko ta mesec izpustijo. Številnim družinam pa trenutno največjo skrb predstavlja prihajajoča zima in z njo povečani stroški ogrevanja.

Veliko botrov se je odzvalo na povečane stiske zaradi podražitev in svojim varovancem povečalo znesek mesečnega nakazila ali nakazalo dodatno nakazilo, za kar smo na Botrstvu v imenu otrok neizmerno hvaležni.

V decembru lahko svojega varovanca obdarite z dodatnim nakazilom, ki mu bo omogočilo, da si sam izbere in dobi nekaj, kar si močno želi.

V primeru dodatnega nakazila vas vljudno prosimo, da nas o tem prej samo obvestite preko elektronske pošte info@boter.si ali po telefonu 0820 526 93.

Če bi želeli otroku povečati mesečna nakazila ali občasno nakazati dodaten znesek, so vse informacije objavljene tukaj.

DOBRODELNI ADVENTNI KOLEDAR

Lepo je prejemati, še lepše pa je dajati. Letos bomo v decembru skupaj s humanitarnim programom Veriga dobrih ljudi ponovno izvedli prav poseben in malo drugačen adventni koledar.  

Vsak dan v decembru bodo sodelujoči na podlagi pripravljenega seznama določeno stvar položili v škatlo in tako do božiča zbrali paket dobrot, s katerimi bomo družinam v stiski polepšali praznike.

Revščina je žal vedno bolj razširjena med delovno aktivnim prebivalstvom in veliko družin je bilo letos prvič v življenju prisiljenih zaprositi za humanitarno pomoč. S to akcijo želimo družine v stiski razveseliti in jim vsaj za en dan omogočiti čarobnost praznikov.

Če bi želeli sodelovati v akciji, so vse potrebne informacije objavljene na povezavi.

ČAROBNA ZIMA

S Čarobno zimo želimo otrokom iz družin v stiski in njihovim staršem omogočiti čarobna zimska doživetja in dragocene skupne trenutke. Otroci skupaj s svojimi družinami lahko obiščejo lutkovne ali gledališke predstave, kino ali kopališče, se preizkusijo v drsanju in sankanju ali pa zimska doživetja izkusijo na različnih izletih.

S Čarobno zimo jim omogočamo ne samo skupen čas, temveč tudi skupne spomine, ki  ostanejo za vse življenje.

Z donacijo v poljubnem znesku na spletni strani www.carobnazima.si lahko pri uresničevanju prazničnih želja pomaga vsakdo.

NAMENITE 1 % OD DOHODNINE

Do 31. decembra lahko vsak davčni zavezanec nameni 1 % od dohodnine za delovanje nevladnih organizacij.

Namenitev dohodnine za vas ne predstavlja nobenega dodatnega stroška, nam pa omogočajo delovanje organizacije ter nadgrajevanje naših programov in projektov za pomoč otrokom in družinam v stiski z vse Slovenije.

Pripravili smo preprost obrazec, ki ga lahko natisnete, zalepite in nam ga pošljete po pošti – brez kakršnihkoli stroškov. Zahtevo za namenitev dohodnine lahko uredite tudi preko portala e-Davki. Pri tem v obrazec vnesete davčno številko 22926518.

Zahteva za namenitev dohodnine velja do preklica oz. do oddaje novega obrazca. Torej če ste lani že oddali obrazec in ga letos niste spreminjali, je le-ta še vedno veljaven in ga ni potrebno ponovno oddati.

Hvala vsem, ki boste svoj odstotek dohodnine namenili ZPM Ljubljana Moste-Polje.