Z nakupom slovenske steklenke Glassy Classy zmanjšujemo uporabo plastenk za enkratno uporabo, del sredstev od nakupa pa bo namenjen projektu Botrstvo v športu.

Prehod v bolj trajnostno družbo se začne z našimi izbirami, te pa so še bolj trajnostne, če z njimi pomagamo skupnosti in okolju, v katerem delujemo. Prav takšno zgodbo je ustvaril Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez skupaj z družbo Petrol in Rotary Slovenija ter oblikoval projekt “Podari nasmeh”. S steklenko Glassy Classy so si zadali cilj zmanjšati uporabo plastenk za vodo, del sredstev od nakupa pa bo namenjen donacijam za projekt Botrstvo v športu.

Steklenka Classy Glassy je v celoti plod domačega znanja in izdelave. Od ideje, razvoja in oblikovanja izdelka do proizvodnje, vse je nastalo pod okriljem blagovne znamke Hrastnik1860, pobudnik projekta GlassyClassy.eco pa je Rotary Slovenija.

Steklenke za večkratno uporabo so na voljo na izbranih Petrolovih bencinskih servisih in eShopu, z nakupom pa kupci pozitivno prispevajo k čistejšemu okolju ter podpirajo tudi projekt Botrstvo v športu. Zaradi svoje dobrodelnosti je projekt GlassyClassy.eco podprlo veliko športnikov, med njimi Janja Garnbret, Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Žan Kranjec, Žan Košir in drugi.

Družba Petrol bo del prodanih sredstev darovala OKS, in sicer bo od vsakega nakupa namenjenih 2,50 € za projekt Botrstvo v športu.