V Telekomu Slovenije so tudi letos sredstva, ki bi jih sicer namenili novoletnim voščilnicam, donirali projektu Botrstvo v Sloveniji. Donacijo v višini 10.000 evrov je Aniti Ogulin, predsednici Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, v imenu družbe predal predsednik uprave Telekoma Slovenije, Rudolf Skobe. Del sredstev bo namenjen štipendijam otrok in mladostnikov v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji, del sredstev pa opremi Vile Šumica v Kranjski gori, ki je namenjen letovanju in zimovanju otrok iz projekta Botrstvo v Sloveniji, ter izvedbi projekta večgeneracijskega centra Skupna točka.

Zaposleni Telekoma Slovenije so sicer ob pričetku letošnjega šolskega leta za otroke in mladostnike v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji samoiniciativno zbirali tudi šolske potrebščine, s čimer so polepšali vstop v novo šolsko obdobje marsikateremu otroku.

»Vesela sem, da so v Sloveniji podjetja, kot je Telekom Slovenije, ki se skupaj s svojimi zaposlenimi vedno aktivno odzovejo na naš klic za pomoč otrokom in socialno ogroženim družinam. Tovrstna podpora in  donacije so zelo pomembne, saj nam pomagajo uresničevati potencial otrok in mladostnikov. V projektu Botrstvo si prizadevamo, da bi vsi imeli enake možnosti za razvoj in čim bolj brezskrbno mladost,« je ob predaji donacije dejala Anita Ogulin.