Otrokom iz socialno šibkejših družin v stiski največjo težavo pri šolanju na daljavo povzroča pomanjkanje primerne tehnične opreme. V prizadevanjih za zagotovitev enakih možnosti vseh zbiramo in razdeljujemo računalnike otrokom po vsej Sloveniji. Pri tem se povezujemo tudi z osnovnimi šolami v želji, da po koncu epidemije v Sloveniji ne bi bilo več osnovnošolca ali dijaka, ki bi bil doma brez dostopa do računalnika. 

Razdelili in dostavili smo že lepo število računalnikov, opažamo pa, da so potrebe še večje. Zato prijazno naprošamo vse donatorje, ki nam lahko pomagate priti do cilja, da nas kontaktirate na racunalniki@zpmmoste.net – veseli bomo tako rabljenih računalnikov, ki jo bodo pregledali in za uporabo pripravili računalniški strokovnjaki v Društvu Duh časa, kot seveda tudi nove opreme. Zaradi pogostih prostorskih stisk in praktičnosti uporabe zlasti prav pridejo prenosniki.

Družinam, ki računalnika še nimate, pa svetujemo, da se obrnete na osnovne šole, ki nam sporočajo skupne številke potreb. Če ste vključeni v naše programe, pa se lahko obrnete tudi neposredno na nas.

Poskrbeli bomo, da vsak računalnik pride v prave roke.