Čarobna zima je akcija, s katero že tretje leto zapored otrokom pod okriljem Botrstva v Sloveniji omogočamo nepozabna praznična doživetja v krogu družine.

V decembru bomo s pomočjo donatorjev socialno šibkim družinam iz vse Slovenije ogreli srca in pomagali do skupnega preživljanja praznikov ter številnim ustvarili prvo doživetje prazničnega razpoloženja. Otroci iz socialno šibkih družin so namreč zelo pogosto prikrajšani na vseh področjih, zaradi stisk so pogosto skrhani tudi medsebojni odnosi, zato je pomembno, da družine preživijo skupen čas tudi zunaj svojih domov in pozabijo na stiske vsakdana.

Pomoč k čarobnejši zimi je sila preprosta. Na spletni strani Čarobna zima lahko z aplikacijo nakažete znesek po izbiri, prispevate pa lahko tudi s poslanim SMS z geslom BOTER5 (pisano brez presledka) na številko 1919.

Vsa sredstva bomo namenili za obisk prazničnih in zimskih dogodkov, kamor družine zaradi finančne stiske običajno ne morejo. Peljali jih bomo v kino, omogočili jim bomo ogled kulturnih dogodkov, božičnih in novoletnih koncertov ter jih peljali na izlete, na drsališča in sankališča. Omogočili jim bomo skupaj preživeti trenutke, ki so za veliko družin samoumevni, za družine v stiski pa pogosto ostanejo le neuresničena želja.