Teniška zveza Slovenije ob organizaciji ATP Challenger, ki bo med 3. in 11. avgustom potekal v Portorožu, vzpostavlja tudi dobrodelni projekt Gibaj, mladina! S pomočjo donatorskih sredstev želijo omogočiti treninge tenisa otrokom iz socialno šibkih družin pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje.

“Poudarek bo letos na dobrodelnosti. Cilj je samo eden, in sicer pridobiti sredstva za otroke iz nepremožnih družin, da bodo lahko igrali tenis,” je dejal predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger. Po njegovih besedah tenis mladim koristi iz več razlogov, med njimi tudi zaradi usvajanja delovnih navad, z nekaj vztrajnosti v športu pa lahko kandidirajo tudi za štipendije za izobraževanje v ZDA.

Pomen omogočanja razvoja talentov pa je poudarila tusi Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje:

“Izjemno veseli smo, da organizacije prepoznavajo pomen razvoja talentov pri otrocih. Potrebno se je zavedati, da tudi v Sloveniji še vedno obstajajo otroci, ki nimajo možnosti enakovrednega razvoja v primerjavi z vrstniki. Zato smo tako veseli projekta Gibaj, mladina!, ki otrokom z manj priložnostmi omogoča, da pokažejo svoje sposobnosti, razvijejo talente in močna področja. Ne gre le zgolj za športno udejstvovanje ampak za mnogo več. Gre za priložnost, za potrditev, da so vredni, da so sposobni in da imajo možnosti za lepšo prihodnost. Kdo ve, morda se prav med otroki brez priložnosti skriva naslednje veliko ime tenisa.”

Direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič pa je pojasnil, na kak način bodo zbirali sredstva za pomoč otrokom. Prvi večer turnirja na sporedu dobrodelni koncert Big foot mame, poleg koncerta pa bodo sredstva zbirali z dražbo podpisanega teniškega loparja prvega igralca sveta Rafaela Nadala ter podpisanih tekaških smuči Jakova Faka, hokejske palice Anžeta Kopitarja in dresa Gorana Dragića. Sredstva zbirajo še prek sms sporočil z vsebino TENIS5 na 1919, ambasador projekta pa je Rado Mulej, ki obiskuje športnike ter se z njimi pomeri v njihovem športu.

Več o dobrodelni noti turnirja ATP Challenger si lahko preberete na spletnem mestu Gibaj, mladina! Radove dogodivščine med tem ko skuša pridobiti dragocenosti za pomoč otrokom in druge vsebine letošnjega Challangerja pa lahko spremljate na YouTube kanalu Tenis Slovenija.