Letošnja izdaja FerFuda je poskrbela predvsem za oboževalce žara. V nekaj mesecih je modri tovornjaček obiskal kar 22 krajev, kjer so mojstri žara postregli kar 10.045 porcij fer in finih grižljajev, vsakdo pa je lahko prispeval tudi za pomoč otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Na letošnji turneji so obiskovalci prispevali 6.500 evrov za pomoč otrokom v stiski.

 

 

Na včerajšnjem zaključku FerFud BBQ Tour so za kulinarično doživetje poskrbeli chefi sodelujočih restavracij Hood Burger, Sorbara Steak House, HillBilly’s Smoke House in Pop’s Place. Vse jedi na turneji so nastajale s sestavinami iz poslovalnic Hofer, obiskovalci pa so lahko ceni jedi dodali še prispevek za projekt Botrstvo.

V podjetju Hofer so ob zaključku turneje dejali: “Projekt FerFud spodbuja urbano kulinariko in dokazuje, da je lahko ta na voljo po fer cenah in v krajih po celotni Sloveniji. To pa še zdaleč ni edini namen tega zdaj že tradicionalnega projekta. Obiskovalci dogodkov so ob vsakem fer grižljaju prispevali tudi znesek po svojih zmožnostih. Ponosni smo, da so ljubitelji dobre kulinarike prepoznali tudi dober namen in za donacijo, namenjeno otrokom in mladostnikom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji, skupaj zbrali kar 6.519,73 evrov.”

Donacijo je na včerajšnjem zaključnem dogodku prevzela predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin, ki je dejala: “Iskrena hvala podjetju HOFER, ki je ponovno omogočilo podporo otrokom iz socialno šibkih družin. Prav tako hvala vsem, ki vam je mar in ste ob okušanju FerFudovih jedi prispevali tudi za Botrstvo. Donirana sredstva vselej porabljamo namensko za tiste otroke, ki potrebujejo vašo in našo pomoč, da lahko sanjajo o lepšem jutri.”

 

 

Avtor fotografij: Primož Bregar