HOFERjevi dobrodelni Nasmeškotki so med prazničnim časom že četrto leto zapored delili nasmehe in obenem zbrali 21.039 evrov. V letošnji akciji je bil zbran najvišji znesek do sedaj, sredstva od prodaje pa so tokrat namenjena kritju oskrbnin v dijaških domovih za dijake iz socialno šibkih družin pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji.

Čarobna moč dobrodelnega piškotka Nasmeškotka je v decembru pričarala nasmehe na obraze naših bližnjih in mladostnikov v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Sredstva od prodaje Nasmeškotkov, ki so bili od sredine novembra na voljo v trgovinah HOFER po ceni 1 evro, so šla v roke Botrstva za pomoč pri kritju oskrbnin v dijaških domovih. Dijakom bodo tako lahko olajšali dostop do želene izobrazbe ter jim omogočili lepšo prihodnost.

Ob prejemu HOFERjeve donacije v Dijaški sklad je Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, povedala: »Veseli nas, da bomo lahko skupaj z Nasmeškotkom pomagali mladostnikom uresničiti njihov izjemen potencial, s tem pa izpolnitev želja za izobraževanje v želeni smeri. Verjamemo, da bodo zato imeli svetlo prihodnost in bodo lahko v oporo svojim družinam.«

HOFER je skupaj z Botrstvom v Sloveniji od leta 2014 ustvaril mnogo lepih zgodb in skupno v dobrodelne namene doniral že več kot 680.000 evrov.
Deljenje nasmehov je potekalo tudi preko družbenih omrežij, kjer je letošnji ambasador Nasmeškotkov, Peter Poles, skozi serijo video objav »Nasmeškotek leta« delil nasmehe in osrečeval gledalce. Zmagovalce nagradne igre je obdaril v kategorijah Nasmeškotek leta za dobro dejanje, Nasmeškotek leta za nasmejan konec zgodbe, Nasmeškotek leta za praznično vzdušje, Nasmeškotek leta za najboljšo novoletno zaobljubo in Nasmeškotek leta 2020, ob tem pa je povedal: »Vedno znova me pomirja dejstvo, da znamo za pravi namen res stopiti skupaj in si medsebojno pomagati. Nasmeškotek v sebi nosi še prav poseben čar – je lep, okusen in vedno pričara še vsaj en dodaten nasmeh. Zato sem res vesel, da sem skupaj z njim razvedril tudi obraze mladostnikov, ki bodo prejeli sredstva od prodaje za pomoč pri kritju oskrbnin v dijaških domovih in bodo tako lažje sledili svojim sanjam.«

»Letošnji čarobni Nasmeškotek je grel srca na poseben način, saj je ponujal možnost dopisa imen oseb, ki jim je bil podarjen. S sredstvi od prodaje Nasmeškotkov pa smo pričarali nasmeh tudi dijakom programa Botrstvo v Sloveniji, ki se bodo tako lažje osredotočili na uspešen zaključek želene smeri šolanja, dosegli želeno izobrazbo ter imeli boljše možnosti zaposlitve – in s tem lepšo prihodnost,« so povedali pri podjetju HOFER.

»Solidarnost ter stremenje k medsebojni pomoči sta vedno odlična načina, da v srcih prižgemo iskrico ljubezni. In ne le pri tistih, ki prejmejo našo pomoč, temveč tudi v srcih darovalcev. Dobra dejanja se vedno povrnejo s pozitivnimi občutji, ki dajejo vero, upanje in moč za nadaljnjo pot,« je ob letošnji podpori dobrodelnega projekta povedala strokovnjakinja psihosocialnega svetovanja, Evija Evelin Zavrl.