V času, ko je Ljubljana Zelena prestolnica Evrope, lahko Ljubljančani storijo tudi nekaj dobrega za otroke v stiski. V tednu med 25. in 29. januarjem 2016 bodo lahko občani v okviru akcije Čisto veselje na zbirnih mestih ljubljanske Snage in podjetja Gorenje Surovina v posebne zabojnike odložili odpadni material, s tem pa pomagali otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

Januar je v letošnjem zelenem letu mesec pametnega ravnanja z naravnimi viri in spodbujanja odgovornega potrošništva. V sklopu številnih aktivnosti, ki jih soustvarjata Snaga in Mestna občina Ljubljana v sodelovanju s številnimi partnerji, bosta podjetji Snaga in Gorenje Surovina v okviru Čistega veselja na 4 lokacijah v Ljubljani postavili posebne zabojnike za ločeno zbiranje odpadnega materiala. Meščani bodo lahko na teh mestih odložili odpadni papir, odpadno električno in elektronsko opremo, jekleni odpad ali barvne kovine. Material bo ob zaključku akcije ovrednoten, sredstva pa namenjena otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

Akcije smo izredno veseli na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, kjer poteka projekt Botrstvo v Sloveniji. Predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin je ob začetku akcije povedala: »Zelo smo veseli projekta, ki združuje ekologijo in solidarnost, predvsem pa tega, da se projekt širi. Skozi Čisto veselje lahko otrokom, ki so odrinjeni na rob družbe in živijo v zares težkih razmerah, pomaga vsakdo. S tem pa jim bomo skupaj omogočili boljšo kakovost življenja ter lepšo prihodnost.«

»Gre za nadaljevanje projekta iz prejšnjega leta in veseli smo, da se je naši pobudi pridružila tudi Snaga,« je izpostavil direktor Gorenja Surovine Jure Fišer. Ob tem je dodal: »Vsako podjetje se v današnjem času mora zavedati, na kak način lahko pripomore k izboljšanju družbe in to tudi po najboljših močeh udejanjati. V lanskem letu smo skupaj skozi Čisto veselje omogočili počitnice več kot 120 otrokom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, upam, da bomo tudi letos lahko s skupnimi močmi pomagali vsaj toliko otrokom.« 

»Akcija Čisto veselje povezuje odgovorno ravnanje z odpadki z ustvarjanjem boljših pogojev za otroke, ki živijo v socialni stiski. Kot podjetje, ki družbene odgovornosti ne udejanja zgolj v teoriji, pač pa tudi v praksi, pozivamo Ljubljančanke in Ljubljančane, naj pogledajo po svojih hišah, stanovanjih, pa po podstrešjih in kleteh ter v enega od posebnih zabojnikov prinesejo koristne odpadne materiale,« poziva direktor ljubljanske Snage Janko Kramžar.

Označeni zabojniki Čistega veselja za ločeno zbiranje odpadnega papirja, odpadne električne in elektronske opreme, jeklenega odpada ter barvnih kovin, bodo postavljeni  v Snaginih zbirnih centrih na Barju (Cesta dveh cesarjev 101) in na Povšetovi 2, v zbirnem centru Gorenja Surovine na Cesti dveh cesarjev 370 ter ob gasilskem domu Črnuče.

Delovni čas in lokacije zbirnih centrov:

Gorenje Surovina d.o.o., Cesta dveh cesarjev 370, 1000 Ljubljana
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 6.30 in 14.30 uro; ob sredah do 18. ure.

Zbirni center Barje,  Cesta dveh cesarjev 101, 1000 Ljubljana
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 6.00 in 18.00 uro; ob sobotah do 14. ure.

Zbirni center Povšetova, Povšetova 2, Ljubljana
Delovni čas: od torka do sobote med 11. in 18. uro.

Zbirna točka ob gasilskem domu v Črnučah (Primožičeva ulica)
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 ter popoldne med 15.00 in 17.00 uro.

Zbirna točka na ljubljanski tržnici (v bližini Vodnikovega spomenika)
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 10.00 in 15.00 uro ter v soboto med 9.00 in 13.00 uro.