Danes se je na Valu 202 zaključila dražba lokov, ki sta jih projektu Botrstvo v Sloveniji podarila glasbenika 2Cellos. Anonimni donator, s psevdonimom ‘2brata’, je za loka ponudil kar 12.000 evrov. Ves izkupiček dražbe bo namenjen glasbeno nadarjenim otrokom, ki brez pomoči ne morejo uresničevati svojih talentov.

»Iskreno hvaležni smo Luki in Stjepanu, ki sta podarila loka in izkazala zaupanje ter podporo projektu. Še posebej pa smo hvaležni donatorju, ki je za ta neprecenljiva loka podaril tako visok znesek. Omogočil nam bo uresničitev sanj otrok in mladostnikov iz socialno šibkih družin, ki jim starši preprosto ne zmorejo zagotoviti dovolj sredstev za razvoj na glasbenem področju,« je po zaključku dražbe povedala predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin in dodala: »Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so na dražbi sodelovali, saj so s tem pokazali, da jim je mar za otroke in njihovo prihodnost.«

Vseh 12.000 evrov, ki jih je ponudil donator, bo brez odbitkov namenjenih otrokom za plačilo glasbene šole ter nakup pripomočkov, ki so nepogrešljiv del glasbenega razvoja.