Rokometni klub Gorenje Velenje je včeraj pripravil dobrodelni uvod v novo sezono. V velenjskem Domu kulture je potekal zabaven večer v družbi stand-up komikov, hkrati pa so zbirali sredstva za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin iz Velenja in okolice. S prodajo vstopnic in dobrodelnimi prispevki so zbrali 5.400 evrov, s katerimi bodo pomagali otrokom na poti v lepšo prihodnost.

Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje se je vsem prisotnim najlepše zahvalil: “V RK Gorenje Velenje se še naprej trudimo biti domiselni in drugačni. Tokrat smo se odločili prijetno združiti s koristnim in prišli na idejo, da bi otvoritev sezone 2016/17 izvedli na način, kot ga še ni bilo. Tako smo na predzadnji avgustovski dan v velenjskem Domu kulture namesto klasične novinarske konference pred sezono za vse podpornike pripravili predstavitev prenovljene ekipe skupaj z dobrodelnim nastopom odličnih stand-up komikov, ki so se takoj in z veseljem odzvali našemu vabilu. Z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo se dogovorili, da bo ves denar, zbran s prireditvijo, šel za projekt Botrstvo, in sicer za najbolj socialno ogrožene otroke iz velenjskega okolja. V imenu RK Gorenje Velenje bi se želel zahvaliti petim stand-up komikom, da so se brez obotavljanja odločili za brezplačen nastop, vsem sodelavcem v klubu za pomoč in dobro voljo, podjetju Gorenje, agencijama AV Studio in Zadrga, Festivalu Velenje in MO Velenje pa za finančno in materialno podporo, da smo skupaj za Botrstvo v Velenju lahko zbrali čim večji znesek.”

Za prizadevanja se je RK Gorenje in partnerjem zahvalila tudi Anita Ogulin: “Z RK Gorenje Velenje smo se že v preteklosti povezovali in s svojim delovanjem so bili vedno pozorni na šibkejše v naši družbi. Izjemno veseli smo, da so skozi šport in zabavo pomagali tudi tistim, ki v življenju potrebujejo luč. Iskreno hvaležni smo, da otrokom prinašate svetlobo in jim rišete nasmehe na obraz. Prepričani smo, da bomo skupaj spremenili življenje na bolje čim več otrokom iz velenjskega lokalnega okolja, malim navijačem kluba. Verjemite, z malo pomoči se otrokom odpre popolnoma nov svet, razvijajo doslej neznane sposobnosti in s pomočjo ter nekaj spodbude ustvarjajo nepozabne zgodbe. Hvala vam, da ste jim to omogočili.”

Ček je prevzela koordinatorica projekta Botrstvo v Sloveniji Tina Kočar.