Akcija Čisto veselje je bila tudi letos namenjena pomoči otrokom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Zbranih je bilo skoraj 300 ton odpadnih surovin, kar predstavlja več kot 23.000 evrov. Zbrana sredstva bodo namenjena za počitnice otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. 

Zbiranje odpadne električne in elektronske opreme, papirja, jeklenega odpada in barvnih kovin je v prvih desetih dnevih aprila potekalo na več kot 50 lokacijah po vsej Sloveniji. Vsi, ki so želeli v akciji sodelovati, so odpadni material lahko odložili na enotah družbe Gorenje Surovina ter pred nekaterimi poslovalnicami družbe Spar Slovenija.

Direktor podjetja Gorenje Surovina Jure Fišer je z uspehom akcije zelo zadovoljen. »Kljub težavam v naši panogi, nizkim cenam surovin in težkem gospodarskem okolju,  nam je uspelo zbrati skoraj 300 ton odpadnih surovin. Kakovost akcije so zaznali tudi naši poslovni partnerji, brez katerih bi težko dosegli takšen uspeh, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Opazili pa smo tudi, da se je letos na nas obrnilo vse več ljudi, ki so želeli prispevati, kar pomeni, da se ljudje vedno bolj zavedajo ekološkega in humanitarnega vidika akcije,« je povedal Fišer. Izpostavil je, da bodo ljudje na enotah Gorenja Surovina po vsej Sloveniji tudi skozi leto odložili papir, jekleni odpad in barvne kovine, ter jih namenili za pomoč otrokom iz projekta Botrstvo v Sloveniji.

Letos se je akciji pridružila tudi družba Spar Slovenija. Generalni direktor mag. Igor Mervič je vesel uspeha akcije: »Veseli nas, da smo sodelovali pri akciji in tako skupaj z našimi kupci pomagali omogočiti nepozabne počitnice otrokom in hkrati poskrbeti za bolj čisto okolje. To je pomemben del filozofije našega podjetja in zato nas prav vse zelo veseli, da je bila akcija tako uspešna.«

Navdušeni pa so tudi v projektu Botrstvo v Sloveniji. Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod okriljem katere poteka projekt Botrstvo v Sloveniji, je dejala: »Iskrena hvala družbama Gorenje Surovina in Spar Slovenija, ki sta nam pomagala to akcijo izvesti. Hvala tudi vsem in vsakomur, ki se je potrudil in odpadne materiale pripeljal na najbližjo lokacijo. Ta vaša gesta omogoča najbolj ranljivim otrokom dogodivščine, ki jih brez vaše pomoči ne bi mogli doživeti. Že v lanskem letu smo življenjca spremenili ogromno otrokom in srečni smo, da bomo z razveseljevanjem nadaljevali tudi letos.« Otroci s čustvenimi in vedenjskimi motnjami iz vse Slovenije bodo v letošnjem letu vključeni v letovanja, tabore in izlete v organizaciji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalca, ki bo otroku pomagal pri vključevanju v družbo vrstnikov.