Luka Dončić, drugi najmlajši košarkar prvenstva z največ osvojenimi točkami na tekmi vseh časov, izbrani član idealne peterice tega prvenstva in najboljši mladi igralec evrolige, je neposredno po spektakularni zmagi košarkarjev na evropskem prvenstvu v Carigradu projektu Botrstvo v Sloveniji podaril superge, s katerimi je odigral vse pomembnejše tekme tega prvenstva, tudi finalno, in s katerimi se je na tem prvenstvu povzpel med največje svetovne košarkarske mlade upe.

Superge, s katerimi je na tem prvenstvu dosegel 129 točk, bodo z izklicno ceno 129 evrov prodane na humanitarni dražbi za pomoč športnim talentom iz projekta Botrstvo. To bo šesta večja dražba, ki jo za pomoč temu projektu pripravlja Val 202. Začetek dražbe bo v petek, 22. 9. 2017, finale pa v petek, 29. septembra, v živo v jutranjem programu Vala 202.

Izkupiček dražb je bil vsakič porabljen za drugačen namen. Ta dražba bo prvenstveno namenjena košarkarskim športnim talentom, med njimi tudi:

  • izjemno nadarjenemu devetošolcu, ki ga trenerji uvrščajo med najperspektivnejše igralce v njegovi starostni skupini, večkrat pa prav zaradi sposobnosti igral tudi v starejši kategoriji. Na večjem turnirju v tujini je bil spomladi razglašen za najkoristnejšega igralca! Mamo je izgubil že kot dojenček, pred nekaj meseci pa je nepričakovano izgubil še očeta. Živi s starejšim bratom in babico, zanj skrbi tudi stric, vendar je vse stroške izjemno uspešne športne poti težko kriti.
  • bratoma, starima 11 in 12 let, za katera je košarkarska žoga od nekdaj njuna edina igrača. Zaradi hudega nasilja sta z mamo pred dvema letoma končala v varni hiši in tudi od tam odhajala na treninge. Zdaj živijo v precej hudi finančni stiski, sta pa med najbolj perspektivnimi igralci košarke v svoji kategoriji. Prav tako igrata že v višji kategoriji, kot je primerna za njuna leta, mama pa jima ne more kupiti niti osnovne opreme.

Glede na višino izkupička dražbe bo denar namenjen tudi drugim mladim športnim talentom, ki živijo v stiski.

Pri vseh dražbah velja, da je izkupiček v celoti, brez slehernih odbitkov, namenjen in porabljen za otroke, za katere so se zbirala sredstva. Ni odbitkov za stroške in ne za kakršne koli druge namene.

Več informacij o dražbi najdete na spletni strani Vala 202.