Nov humanitarni projekt Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Slovenskega podjetniškega sklada in Zveze prijateljev Mladine Ljubljana Moste – Polje, namenjen mladim, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji.

Obrtno – podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Slovenski podjetniški sklad v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste – Polje predstavljata nov projekt z družbenim učinkom. Ideja projekta je omogočiti mladostnikom v starosti od 15 do 20 let, ki so vključeni v program Botrstvo v Sloveniji in se srečujejo s težko finančno situacijo, opravljanje počitniškega dela pri članih OZS in jim pomagati na poti do lažje finančne situacije, hkrati pa do samostojnega dela, ki bo mladim povečalo zaupanje vase.

Cilj projekta je omogočiti zainteresiranim dijakom in študentom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji, da se srečajo z novimi delovnimi izkušnjami, dobijo občutek lastne koristnosti in zaslužek za opravljeno delo. Menimo, da je za razvoj in uspešno pripravo na samostojno življenje mladostnikov zelo pomembno, da dobijo občutek lastne koristnosti in občutek, da lahko z lastnim delom pridobijo sredstva.

Več informacij o projektu najdete na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.