Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez prek Fundacije za mlade športnike iz socialno ogroženih okolij in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje s programom Botrstvo v Sloveniji sta se odločila združiti moči na področju pomoči mladim nadarjenim športnikom in začela projekt Botrstvo v športu.

Namen projekta Botrstvo v športu je zagotavljanje pomoči mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, starim od 14 do 23 let pri razvoju in uresničevanju športnih potencialov. Glavni cilj projekta Botrstvo v športu je postati stabilen dodaten steber pomoči nadarjenim mladim športnikom, ki jim stalno ali občasno zmanjka sredstev za njihovo športno udejstvovanje.

Pravila delovanja projekta določa Pravilnik o izvajanju Botrstva v športu, sredstva se bodo v večini razdelila prek programa štipendij v okviru razpisa, na voljo pa bo tudi sklad za nujne ter posebne primere, ki zahtevajo hitro ukrepanje oziroma reševanje nastalega stanja. Če vsa sredstva tekočega leta ne bodo porabljena, se bodo v celoti prenesla v naslednje koledarsko leto.

Ocenjujemo, da je, v kolikor bi se vsi v športu delujoči deležniki povezali pod okriljem Botrstva v športu, meja samo nebo. Na poti razvoja – tako športnega kot osebnega in socialnega – si namreč želimo pomagati čim veči mladim športnicam in športnikom. Brez pomoči tega projekta morda tem ne bi uspelo razviti potencialov, zato stopimo skupaj in skušajmo športnim talentom iz socialno šibkejših okolij omogočiti enakovreden položaj v vse bolj razslojeni sodobni družbi.

Partnerja projekta

Kako lahko podprete Botrstvo v športu?

Vizija

Z vašo pomočjo bomo lahko podprli mlade nadarjene športnike

Botrstvo v športu na daljši rok – tja do leta 2025 – želi postati najbolj prepoznavni slovenski športni humanitarni projekt, ki bi s transparentnim, sodobnim in načrtnim delovanjem pod svojim okriljem skušal zbrati večino v Republiki Sloveniji delujočih fundacij ali dobrodelnih projektov, povezanih s športom, vrhunskimi športniki ali projekti. Ocenjujemo, da je, v kolikor bi se vsi v športu delujoči deležniki povezali pod okriljem Botrstva v športu, meja samo nebo. Na poti razvoja – tako športnega kot osebnega in socialnega – si namreč želimo pomagati čim veči mladim športnicam in športnikom. Brez pomoči tega projekta morda tem ne bi uspelo razviti potencialov, zato stopimo skupaj in skušajmo športnim talentom iz socialno šibkejših okolij omogočiti enakovreden položaj v vse bolj razslojeni sodobni družbi.

SMS donacija SPORT

Projekt Botrstvo v športu lahko podprete tudi z SMS donacijo. Pošljite SMS sporočilo na telefonsko številko 1919 s ključno besedo SPORT in prispevali boste 1 evro za pomoč nadarjenim mladim športnikom pod okriljem projekta Botrstvo v športu. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, T2 in A1.

Pogoji poslovanja

SMS donacija SPORT5

 Pošljite SMS sporočilo na telefonsko številko 1919 s ključno besedo SPORT5 in prispevali boste 5 evrov za pomoč nadarjenim mladim športnikom pod okriljem projekta Botrstvo v športu. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, T2 in A1.

Pogoji poslovanja

SMS donacija GOGI5 ali GOGI10

 Pošljite SMS sporočilo na telefonsko številko 1919 s ključno besedo GOGI5 ali GOGI10 in prispevali boste 5 ali 10 evrov za pomoč nadarjenim mladim športnikom pod okriljem projekta Botrstvo v športu. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemacha, T2 in A1.

Pogoji poslovanja

Največji donatorji v preteklem letu

 

Največji donatorji v preteklem letu

Največji donatorji v preteklem letu

Največji donatorji v preteklem letu

Največji donatorji v preteklem letu

Posebne akcije

Medtem ko sta ustaljena načina zbiranja sredstev obeh partnerjev dobrodelna gala večerja OKS-ZŠZ in dražbe prestižnih artiklov vrhunskih športnikov, se bomo v prihodnje trudili razvijati nove produkte, med katerimi velja izpostaviti naslednje:

 • DOBRODELNA GALA VEČERJA OKS-ZŠZ

  Od leta 2015 Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez tradicionalno organizira posebno dobrodelno gala večerjo z neposrednim prenosom na TV Slovenija. Sleherni gost za tradicionalno vsakoletno druženje prispeva znesek, ki se od leta 2020 v celoti porabi za delovanje projekta Botrstvo v športu.

 • PLEMENITE VSTOPNICE

  Pripravljamo projekt, prek katerega se bodo lahko slovenski športni klubi, društva, zveze ali organizatorji športnih dogodkov odločili, da določen del od prodaje vstopnic namenijo Botrstvu v športu, posledično pa uporabljajo sorazmerni delež celostne grafične podobe oziroma se z znamko povežejo tudi vsebinsko.

 • POVEZAVA PODJETIJ Z BLAGOVNO ZNAMKO BOTRSTVO V ŠPORTU

  S projektom Botrstvo v športu se bodo lahko prek donacij povezala tudi v podjetja, v zameno pa glede na višino nakazanih sredstev pridobila pravice za povezavo z blagovno znamko.

 • DOBRODELNI DOGODKI ALI PREDSTAVE

  Želimo si povezati svet športa ter kulture. Vse za to, da bi na zabaven način pripravili privlačne, atraktivne vsebine, prek katerih bomo za projekt Botrstva v športu zbrati dodatna sredstva.

Dokumenti

Prenesi razpis  │  Prenesi prijavni obrazec │  Prenesi potrdilo kluba