Predsednica Republike Slovenija Nataša Pirc Musar je predsednici naše organizacije Aniti Ogulin podelila državno odlikovanje zlati red za zasluge. Odlikovanje je prejela v znak hvaležnosti in spoštovanja za njeno življenjsko delo, predano prostovoljstvu in pomoči potrebnim ljudem, s katerim je zaznamovala slovensko družbo ter nas vse navdihovala v dobrodelnosti, solidarnosti in sočutju.

V predsedniški palači so povedali, da je s svojim delom je prispevala k uresničevanju odprte, otrokom prijazne družbe, in zagotavljanju enakih možnosti za vse otroke. Njeni dosežki na področju socialnega varstva in dobrodelnosti so izjemni in dragoceni. Podeljeno odlikovanje je tako izraz globoke in iskrene hvaležnosti za njeno srce, polno neizmerne dobrote in sočutja do sočloveka.

Anita Ogulin je povedala: »Ne znam in ne zmorem živeti drugače. Skozi celotno življenje sem vrata svojega doma odprla vsem, ki so potrebovali streho nad glavo ali pomoč.«

Preko programov Botrstva in Verige dobrih ljudi ter drugih dejavnosti, bo naša organizacija, Zveza Anita Ogulin & ZPM, še naprej odpirala vrata v boljši jutri številnim družinam, otrokom in mladostnikom.