Pri vsakodnevnem delu z uporabniki v okviru vseh programov, ki jih izvajamo na ZPM Moste-Polje se že dolgo kaže potreba po skladu, iz katerega je takoj mogoče kriti zneske neposredne pomoči za plačila življenjskih stroškov ali drugih izdatkov, ki omogočajo najosnovnejše preživetje, izognitev  izvršbam, nakup nujnih stvari.

Hitro reševanje najglobljih stisk je namreč izrednega pomena. S takojšnjim reševanjem situacije namreč preprečimo, da bi se stiske še bolj poglobile. V ta namen imamo zato novoustanovljen Anitin sklad, ki bo namenjen zelo hitri pomoči otrokom in družinam.
Ob ustanovitvi sklada Anita Ogulin poudarja, da je ključno, da s takojšnjim odzivom prosilce za pomoč razbremenimo in prekinemo občutek negotovosti in obupa: »Nujno je, da v tistem trenutku prosilci za pomoč dobijo nek občutek varnosti, osebo, ki jih razume, ki ji je mar za posameznika, in ki ji vrača upanje, da je stiska rešljiva, čeprav se v tistem času in stanju ne zdi. Nato seveda nadaljujemo z nudenjem celostne pomoči v okviru programa Veriga dobrih ljudi in drugih podpornih projektov za otroke, mlade in družine v stiskah, ki jih izvajamo na ZPM Ljubljana Moste-Polje v vseh slovenskih regijah.«

Sklad lahko na pot delovanja pospremite s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ANITA10 na številko 1919.  Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha.  Sklad pa lahko podprete tudi s poljubnimi nakazili, ki jih opravite s skeniranjem QR kode ali z uporabo spodnjih podatkov:

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje,
Proletarska 1, 1000 Ljubljana
IBAN SI56 3300 0000 1303 865, Addiko bank d.d.
BIC: HAABSI22
Sklic: SI00 777

Hvala vsem, ki boste sklad podprli!