Pri HOFERju so s prodajo prazničnih dobrodelnih Nasmeškotkov v dveh mesecih zbrali kar 17.818 evrov, ki jih tudi letos namenjajo v Dijaški sklad našega humanitarnega programa. Od leta 2014 do danes nam je HOFER doniral že skoraj milijon evrov, od tega 120.000 evrov iz naslova Nasmeškotkov, ki jih pečejo od leta 2017.

»Iz srca se zahvaljujemo podjetju HOFER, ker dijakom in mladostnikom predano stoji ob strani. Skupaj rišemo svetlejšo prihodnost dijakov iz družin v stiski ter jim zagotavljamo finančno pomoč pri plačilu oskrbnin v dijaških domovih. Vsaka pomoč nam ogromno pomeni, saj želimo, da vsak zastavljen cilj postane uresničen,« je ob prejemu donacije v višini 17.818 evrov, s katero bomo pokrili kar 118 mesečnih oskrbnin v dijaških domovih, poudarila koordinatorka programov Botrstva Tina Lamovšek.

S skupnimi močmi smo s pomočjo HOFERjevih kupcev, ki z nakupom vsakega Nasmeškotka prispevajo v donacijski sklad, dijakom iz socialno šibkih družin pomagala pokriti že 544 mesečnih oskrbnin v dijaških domovih. S tem jim omogočamo, da se pri šolanju lažje osredotočijo na najpomembnejše – svojo izobrazbo in tlakovanje poti v svetlo prihodnost.

»Pri HOFERju smo zelo veseli, da je dobrodelni Nasmeškotek tudi letos naletel na tako lep odziv. Iz srca hvala tako kupcem kot tistim, ki so na Nasmehomatu svoj nasmeh fotografirali za dober namen. Dijaki bodo tako lepšo prihodnost lahko tudi živeli in ne le sanjali,« se je ob zaključku dobrodelnega projekta zahvalila Maja W. Lukič, managerka za trajnost in zagotavljanje kakovosti izdelkov pri podjetju HOFER.

Nasmehomat – letošnja novost

HOFER je dobrodelnemu Nasmeškotku letos prvič dodal Nasmehomat – poseben interaktiven fotografski avtomat, na katerem so mimoidoči v Ljubljani, Mariboru in Kranju lahko fotografirali svoj nasmeh, za vsak nasmeh pa je HOFER donacijo povečal za dodaten evro. Znesku, zbranemu s prodajo Nasmeškotkov, je HOFER tako dodal še 1.169 evrov za prav toliko nasmehov, skupno pa Dijaškemu skladu namenil 17.818 evrov.

O projektu Nasmeškotek

Nasmeškotek je dobrodelni piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, hkrati pa še mladostnikom iz socialno šibkejših družin pod okriljem Dijaškega sklada programa Botrstvo v Sloveniji. Del sredstev od prodaje Nasmeškotka HOFER namreč namenja našemu humanitarnemu programu Botrstvu.

Prvo serijo HOFERjevih dobrodelnih Nasmeškotkov, ki so bili od 21. novembra do razprodaje zalog ekskluzivno na voljo v vseh trgovinah HOFER na voljo po ceni 1 evro, sta ob začetku praznične sezone v studiu serije Ja, Chef! spekla slaščičarski mojster in kuhar-pomočnik te priljubljene domače serije – Jernej Kogovšek in Mario Ćulibrk. Pomagali so jima med drugim HOFERjevi zaposleni, naša koordinatorka programov Botrstva Tina Lamovšek, predstavnik keksarne Delakorda Uroš Delakorda ter HOFERjevi vplivneži – Rebeka Simonič Fink, Barbara Radojlović-Barbarella in Jan Kovačič.

Več o projektu Nasmeškotek najdete TUKAJ.