V 13 letih smo skupaj z 10.000 botri pomagali skoraj 13.000 otrokom iz vse Slovenije in razdelili več kot 31 milijonov evrov. S pomočjo Dijaškega sklada smo več kot 950 dijakom  omogočili bivanje v dijaških domovih in posledično uresničevanje njihovih poklicnih sanj. Botrstvo v Sloveniji vsako leto nadgrajujemo, saj je postal eden največjih družbenih programov v Sloveniji – in pomembno je, da rastemo skupaj, kot družba in kot posamezniki.

V letu 2024 nadaljujemo aktivno partnerstvo z Valom 202, ki že vrsto let podpira naš program. Z njihovo pomočjo socialno ogroženi, izključeni, prikrajšani in pomoči potrebni otroci pridejo do svojih botrov.

Postanite donator meseca v 2024

Če bi želeli prihodnje leto postati donator meseca, morate v Botrski sklad ZPM Ljubljana Moste Polje neposredno nameniti 7.500,00 evrov.

Ob občutnem dvigu življenjskih stroškov od začetka delovanja programa osnovna pomoč ni več zadoščala za uresničevanje potencialov otrok in mladostnikov ter zagotavljanje osnovnih življenjskih potrebščin. Višina zneska je tako skladna z dvigom minimalnega mesečnega prispevka za botre, ki so se v program vključili po 4. septembru 2023, in znaša 50 evrov mesečno.

Val 202 bo v letu 2024 zagotovil posodobljeno zvočno podobo projekta Botrstvo in najvišje standarde produkcije mesečnih programskih opomnikov. Donator meseca, Val 202 in ZPM Ljubljana Moste Polje sklenejo pogodbo, po kateri:

– Val 202 zagotovi paket opomnikov »Donator meseca je …« ob vsebinah, povezanih s projektom Ime tedna. Mesečno to pomeni 50 predvajanj opomnika, predvajanja so enakomerno porazdeljena čez mesec;

– je mesečni donator z logotipom izpostavljen tudi na spletni strani val202.si/botrstvo in spletni strani boter.si;

– je mesečni donator z logotipom izpostavljen tudi na naslovnici Facebook profila Botrstva in vključen v objave Botrstva;

– je mesečno donator predstavljen v sklopu Instagram zgodb Botrstva (npr. napovedovanje donatorja z namigi o podjetju, sledilci ugibajo …) in Instagram »feeda« Botrstva (predstavitev podjetja z nagovori podjetja, zakaj je del projekta Botrstvo ipd.).

Če bi zanimanje za donatorja meseca izrazilo več donatorjev, bodo imeli prednost večji donatorji projekta Botrstvo v Sloveniji.

Poleg tega bo Botrstvo v Sloveniji še naprej povezano s humanitarnim delom tradicionalne akcije Val 202 Ime leta, v kateri poslušalci Vala 202 prek SMS-sporočil glasujejo za kandidate in z vsakim sporočilom prispevajo 1 EUR v sklad Botrstvo.

Pomagajte skupaj s poslušalci, donatorji in Valom 202 sestavljati delčke mozaika te humanitarne zgodbe v enem najodmevnejših družbeno odgovornih projektov v Sloveniji.

Veseli bomo vašega odziva, najkasneje do 23.11.2023, na e-naslov jerneja.jevsevar@rtvslo.si