Vsak davčni zavezanec lahko do konca decembra nameni 1 % od dohodnine za delovanje nevladnih organizacij. Med upravičenci za donacije iz dohodnine je tudi ZPM Ljubljana Moste-Polje. Za tekoče leto bodo davčni uradi upoštevali zahteve za namenitev dohodnine, ki jih bodo prejeli najkasneje do 31. decembra.

Namenitev dohodnine za vas ne predstavlja nobenega dodatnega stroška, za naše programe pa je zelo dragocena. Sredstva od dohodnine nam namreč omogočajo delovanje naše organizacije ter zagotavljanje kakovosti naših programov za otroke in družine.

Pripravili smo preprost obrazec, ki ga lahko natisnete, zalepite in pošljete po pošti brez kakršnihkoli stroškov. Vaše obrazce potem posredujemo pristojnim davčnim uradom, kjer poskrbijo, da prejmemo sredstva skladno z vašimi zahtevami. Zahtevo za namenitev dohodnine lahko uredite tudi preko portala e-Davki, kjer v obrazec vnesete davčno številko 22926518.

Zahteva za namenitev dohodnine velja do preklica oz. do oddaje novega obrazca. Če ste lani že oddali obrazec in ga letos niste spreminjali, je le-ta še vedno veljaven in ga ni potrebno ponovno oddati.

Hvala vsem, ki boste svoj odstotek dohodnine namenili ZPM Ljubljana Moste-Polje.