Da bi osnovnošolcem zagotovili kakovostno izobraževanje skozi celo šolsko leto, je podjetje HOFER namenilo 15.000 evrov podpore za financiranje šolskih potrebščin, taborov, izletov in drugih obšolskih dejavnosti otrok iz Botrstva.

Nakup šolskih potrebščin predstavlja veliko finančno breme za proračun družin z minimalnimi prihodki ali tik nad njimi. Stroški šolskih potrebščin so zelo visoki, saj lahko šolske potrebščine s šolsko torbo in delovnimi zvezki stanejo več kot 200 evrov na enega otroka.

Poleg tega osnovnošolsko izobraževanje zahteva še drugo obliko pomoči – od šolskih taborov, izletov do obšolskih dejavnosti, ki otrokom omogočajo kakovosten in zdrav izobraževalen proces. Za starše, ki s težavo pokrijejo osnovne stroške, je to dodatno finančno breme, ki jih potiska v še večjo stisko, otroke, ki se zaradi finančnega stanja družine ne morejo udeležiti teh aktivnosti, pa izključuje iz družbe sovrstnikov.

»Osnovnošolci so vedoželjni raziskovalci, ki jih pri osvajanju novega znanja in izkušenj ne sme nič ovirati«, pravijo v podjetju HOFER, zato so iz sklada SKUPAJ za FER otroštvo namenili 15.000 evrov za osnovnošolce iz programa Botrstvo ter jim s tem omogočili nemoten in kakovosten učni proces.