Ob koncu septembra 2020 sta projekt Botrstvo v športu, namenjen nadarjenim mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, ustanovila Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Zveza prijateljev mladine LJ Moste-Polje, ki bdi nad programom Botrstvo v Sloveniji. Po temeljitih pripravah in začetni vzpostavitvi pravno-formalnih temeljev se je humanitarni projekt, ki podpira športne talente, stare med 14 in 23 let, hitro začel razvijati v vse smeri.

Potem ko se je  zbiranje sredstev Botrstva v športu uradno začelo – kot prvi glavni podpornik in donator se je izpostavil predsednik Mednarodne olimpijskega komiteja (MOK), gospod Tomas Bach –, je med 23. novembrom in 21. decembrom sledil razpis za štipendije v letu 2021.

Začeli smo tudi s ciljnim razdeljevanjem sredstev, pridobljenih prek dražbe rumene majice slovenskega zmagovalca Dirke po Franciji Tadeja Pogačarja – ta je potekala v sodelovanju Botrstva v Sloveniji in Vala 202. S podpisom pogodbe s podjetjem Atlantic Droga Kolinska d. o. o. je Argeta postala prva blagovna znamka, ki je podprla Botrstvo v športu in poskrbela za popularizacijo programa z oglaševalsko kampanjo pod sloganom »Uspeh pride s trdim delom. In pravo podporo.«.
V sodelovanju z RK Krim Mercator je zaživela domiselna akcija zbiranja sredstev s pomočjo Krimovih dobrih vil, unikatno izdelanih plišastih punčk, Botrstvu v športu pa se je z donacijo pridružila tudi nova spletna oddaja Šport 1na1 z Vidom.

Ob koncu leta 2020 je bil že opravljen razpis za štipendije v letu 2021. Zdaj poteka pregled vseh prispelih prijav, prva sredstva pa bodo prejemniki – kot potem mesečno vse do konca tega leta – na račune dobili v februarju.