Košarkarji Sixt Primorske z veliko nestrpnostjo pričakujejo začetek nove sezone, v katero stopajo z dobrodelno noto. Primorski klub je namreč vzpostavil edinstven sistem prodaje vstopnic. Povezal se je s projektom Botrstvo v Sloveniji, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, kateremu bo namenjen del kupnine prav vsake domače tekme koprskih tigrov.

Matej Avanzo, direktor KK Sixt Primorska, je odločitev za sodelovanje povzel tako:

“V KK Sixt Primorska smo iskali pravo formulo, ki bi izkoreninila slovensko prepričanje, da se na vsak športni dogodek pride zastonj. Pri iskanju manjkajočega člena, ki bi prepričal ljudi, da namenijo nekaj evrov za ogled športne prireditve, smo se povezali z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in njihovim projektom Botrstvo. Naša želja je, da ta sistem, v kolikor bo funkcioniral, damo na slovenski trg v brezplačno uporabo prav vsem v slovenskem športu. Morda je ta misel trenutno še utopična, a menimo, da bi tako lahko zajezili t.i. zastonjkarstvo, hkrati pa vsi naredili nekaj dobrega. V našem klubu v prihodnje zastonj vstopnic ne bo. Če projekt uspe, bomo izjemno veseli in ponosni, da smo bili pionirji te “nore” ideje.”

 

Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Polje-Moste pa je ob začetku sodelovanja izpostavila:

“Za vsako podporo, ki spreminja življenja otrok, smo neizmerno hvaležni. Veliko je govora o izboljšanju gospodarskega stanja in večanju blaginje družbe, mi pa še vedno dnevno rešujemo velike stiske družin in otrok. Mnogi otroci živijo v pogojih, ki ne omogočajo enakih možnosti v primerjavi z vrstniki. In prav zato ne dobijo priložnosti, da bi razvijali svoje potenciale. S pomočjo KK Sixt Primorska, jim bomo to lahko omogočili.”