Občinska komisija za priznanja je za častno meščanko Ljubljane predlagala tudi predsednico Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anito Ogulin. Danes se je predsednica udeležila slavnostne seje Mestnega sveta MOL ob prazniku Ljubljane in se ob svečani podelitvi plakete iskreno zahvalila županu gospodu Zoranu Jankoviću in mestnemu svetu ter komisiji. V slavnostnem nagovoru je izpostavila dolgoletno sodelovanje Mestne občine Ljubljana in ZPM Ljubljana Moste-Polje za pomoč najbolj prikrajšanim prebivalcem Ljubljane, ob tem pa poudarila, da je gospodarsko okrevanje prineslo nekaj več optimizma, žal pa odneslo veliko mero solidarnosti med ljudmi.

Posebej je poudarila pomen sodelovanja, s katerim lahko dosegamo spremembe: »Povezujmo se. Širimo vrednote solidarnosti, sočutja, znanja, pravičnosti, poštenja.  Ne zmoremo preživeti kot  posamezniki, brez čvrste skupnosti ne zmoremo obstajati. In naš skupni cilj  mora biti enotna, pravična, zdrava in uspešna družba. To smo dolžni zagotavljati našim otrokom, v imenu njihove in naše prihodnosti.«

»Častni naziv pa moram deliti z vsemi, ki se trudite popravljati krivice sistema, ki so v obdobju samostojne Slovenije najbolj drastično posegle v družine in  generacijam otrok preprečile zdrav razvoj in razblinile njihove sanje o lepši, bolj varni in uspešni prihodnosti. Kot družba in kot država jim nismo znali ali pa hoteli podati roke. Mnogi so na poti preživetja omagali, mnoge smo tudi  za vselej izgubili, številnim pa smo uspešno pomagali. Dokazali, da skupaj lahko dosegamo spremembe,« je Anita Ogulin še dejala ob svečani priložnosti.