Že tretje leto v sodelovanju projekta Botrstvo v Sloveniji in družb Gorenje Surovina ter Spar Slovenija poteka akcija Čisto veselje. Z zbiranjem odpadnih surovin bodo otrokom iz družin v stiski omogočili nepozabne počitnice. Odpadne surovine lahko odložite na najbližji enoti Gorenja Surovine, papir pa tudi v zabojnikih pred nekaterimi trgovinami Spar in Interspar.

Akcija Čisto veselje bo letos potekala od 12. do 24. marca, ko bo mogoče na več kot 40 zbirnih lokacijah po vsej Sloveniji odložiti odpadne surovine. Kot že omenjeno, bodo zabojniki za papir postavljeni pred nekaterimi trgovinami Spar in Interspar, na enotah Gorenja Surovine pa bo poleg papirja mogoče odložiti tudi odpadno električno in elektronsko opremo, jekleni odpad in barvne kovine. Med te odpadke spadajo veliki in mali gospodinjski aparati ter drugi aparati, televizorji in monitorji, odpadne baterije, razna vrtna orodja, radiatorji, deli kmetijske mehanizacije, izdelki iz različnih kovin, sanitarne armature, ventili, žlebovi, škropilnice in podobno.

Jure Fišer, direktor družbe Gorenje Surovina, je ob začetku akcije izpostavil: »Del politike našega podjetja je zraven ekološke note tudi družbena odgovornost. Veseli smo, da lahko skozi proces osveščanja o pomembnosti zbiranja in ločevanja odpadkov, ljudem pokažemo pot združitve teh dveh dejavnosti. Seveda je čisto veselje otrok tisto, kar nam pravi,  da je to prava pot. Vse, kar prosimo občane, je to, da odpadne surovine, ki se nam vsakodnevno nabirajo v naših domovih, prinesejo na objavljena zbirna mesta po vsej Sloveniji.«

Tudi letos je akcijo podprla družba Spar Slovenija. Ob tem je generalni direktor mag. Igor Mervič dejal: »Priložnost za sodelovanje s projektom Botrstvo in Gorenjem Surovina smo sprejeli z veseljem in veliko odgovornostjo do tistih, ki pomoč najbolj potrebujejo. Z akcijo zbiranja odpadkov se bomo zavzeli za čistejše okolje in lepši jutri, hkrati pa otrokom v stiski omogočili nepozabne počitnice ter jim naklonili vsaj nekaj brezskrbnih dni.«

Akcije pa so še posebej veseli v Botrstvu, kjer se že osem let trudijo otrokom omogočati enakovredne možnosti v primerjavi z vrstniki. »Za mnoge otroke so počitnice ali prosti čas v družbi z vrstniki neizpolnjena želja. Zato smo izjemno veseli pobude, ki je hkrati ekološka in nosi noto solidarnosti,« je povedala Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Vam najbližjo lokacijo za oddajo odpadnih surovin, seznam odpadnih materialov, s katerimi lahko pomagate, ter vse ostale informacije o akciji najdete na spletni strani www.cistoveselje.si.