Začela se je že tretja FerFud sezona – FerFud DUEL. Letos se na kulinarično popotovanje po slovenskih ulicah odpravljata kar dve FerFud DUEL vozili. Fine urbane grižljaje po fer ceni bosta pripravljali ekipi iz dveh različnih šol in njunih restavracij: Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Njihove jedi bo mogoče okusiti na različnih lokacijah po Sloveniji, obiskovalci pa bodo letos odločali tudi o zmagovalcu. Ekipi se namreč potegujeta za nepozabno nagrado, strokovno ekskurzijo v eno najboljših restavracij na svetu – špansko restavracijo Arzak. Tudi letos ima FerFud dobrodelno noto, saj bo Hofer, ki je nosilec projekta, ob koncu celotno zbrano donacijo podelil projektu Botrstvo v Sloveniji.

Foto: Primož Bregar

»Veseli nas, da že tretje leto zapored lahko podpiramo podprli ekipo zagnanih mladih, ki bodo svoje navdušenje nad kulinaričnim ustvarjanjem delili z obiskovalci po vsej Sloveniji in ustvarjali iz Hoferjevih sestavin. Letošnji FerFud DUEL bo spet malo drugačen, osvežen in celo podvojen. Enako kot pretekla leta pa, kar je za podjetje Hofer zelo pomembno, FerFud ostaja eden tistih projektov, s katerimi pridobimo vsi, tudi tisti, ki so v družbi prikrajšani za prenekatero izkušnjo. Kar je edino fer,« so povedali v družbi Hofer.

Fini grižljaji so tudi letos na voljo po fer ceni. Plačati jih je mogoče z objavo na Facebooku ali Twitterju oziroma po fer ceni, ki je enaka prodajni vrednosti sestavin finega grižljaja v trgovini Hofer. Tej ceni lahko obiskovalci dodajo fer znesek po svojih zmožnostih in okusu. Vsi dodatni zneski se bodo sešteli v donacijo otrokom in mladostnikom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji, Hofer pa bo znesek donacije izenačil in ga kot dodatno plačilo razdelil med ekipi. Dober namen bo torej podvojen.

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod okriljem katere poteka projekt Botrstvo v Sloveniji, je FerFud DUEL na pot pospremila z zahvalo: »Hvaležni smo za novo akcijo FerFuda. Najprej zato, ker je posebna in seže med ljudi, pa tudi zato, ker opozarja na družbeno neenakost. Vsakemu obiskovalcu želimo dober tek ob fer in finih grižljajih, hkrati pa se zahvaljujemo za podporo in pomoč otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji na poti do uresničitve sanj.«

Več o projektu najdete na spletni strani www.ferfud.si.