Stand up komik Andrej Težak Tešky je s športno-zabavnim projektom #Standupmaratonec ob pomoči številnih komikov nasmejal 30 mest in s kolegi tekači pretekel 600 kilometrov. Na nastopih je bilo s pomočjo gledalcev zbranih 10.320 EUR za projekt Botrstvo v Sloveniji. Simbolični ček je Tešky danes v Večgeneracijskem centru Skupna točka predal predsednici ZPM Ljubljana Moste-Polje Aniti Ogulin.

»Iskreno smo hvaležni Teškyju in njegovi ekipi za vse pretečene kilometre, nasmejana mesta in širjenje glasu o težavah otrok v stiski. Donacija nam pomeni ogromno, saj bomo s temi sredstvi lahko mnogim varovancem omogočili boljše možnosti za razvoj,« je ob predaji čeka povedala OgulinovaCeloten znesek bomo namenili za pomoč otrokom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji, pri uresničevanju njihovih talentov.

Andrej pa je ob tem že napovedal novo akcijo za poletje 2018, s katero bo pretekel in nasmejal slovenske hribe: »Lepo je vedeti, da smo zbrali toliko sredstev za mlade talente in da tako projekt ni bil sam sebi namen. Brez kolegov komikov in sotekačev ter odlične ekipe, mi ne bi uspelo, akcijo pa bomo z veseljem še kdaj ponovili.«

Foto: Sašo Radej