Smuči, s katerimi je Peter Prevc postal zmagovalec Novoletne skakalne turneje, svetovni prvak in letošnji dobitnik velikega kristalnega globusa, pa tudi  skakalec z najboljšo sezono v zgodovini smučarskih skokov, so pomemben del zgodovine slovenskega športa. Vrhunski športnik se je odločil, da te dragocene smuči, ki so ga spremljale na vseh skakalnicah, podari projektu Botrstvo.

“Zame imajo zelo veliko vrednost! So izjemno pomemben del opreme, saj so smuči krila skakalca in ko enkrat najdeš take, ki ti ustrezajo, jih imaš vso sezono ob sebi in skrbiš zanje. Te so res super!” je o pomembnem delu svoje opreme povedal najboljši skakalec in letalec te sezone in dodal “Večkrat sem spremljal dražbe na Valu 202. In ker vidim, da gre za zaupanja vreden projekt in da so sredstva porabljena za res dober namen, jih ob pomoči svojega izdelovalca opreme z veseljem podarim!”

Dražba Prevčevih smuči, ki bo na Valu 202 potekala od ponedeljka, 14. marca, pa vse do petka, 18. marca, do 8.00 ure zjutraj, bo tokrat pravzaprav več kot le dražba. V cilju za uresničenje enoletnega botrstva za 200 otrok, ki trenutno čakajo na svojega botra, boste lahko sodelovali prav vsi. Za pomoč ne bodo namenjena le sredstva, zbrana na dražbi, temveč k temu lahko pripomorete tudi s poslanimi SMS sporočili BOTER5 na 1919.

Potek dražbe lahko spremljate preko radia Val 202 ter na njihovi spletni strani, kjer bodo objavljene tudi podrobnosti o dražbi in zbranih sredstvih.

Ekipa projekta Botrstvo se v imenu otrok in njihovih staršev iskreno zahvaljuje vsem, ki bodo pri dražbi sodelovali in držimo pesti, da skupaj omogočimo lepše otroštvo 200 otrokom. Še posebej pa smo hvaležni Petru Prevcu, ki je podaril smuči za pomoč otrokom.