V decembru je Nova KBM zastavila dobrodelno akcijo »Iz majhnih želja do velikih zgodb« namenjeno pomoči otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Otroci iz vse Slovenije so s pošiljanjem risbic pomagali vrstnikom iz socialno šibkih družin, Nova KBM pa je za vsako prejeto risbico namenila 1 evro v dobrodelne namene. Prejeli so kar 9647 risbic, s katerimi bi lahko ustvarili kar 2400 metrov dolgo verigo ali prekrili celotno površino tal v največji poslovalnici Centrala v Mariboru. Zbrani znesek so podvojili in za pomoč otrokom Botrstva podarili 20.000 evrov.

Hkrati je potekala tudi akcija med zaposlenimi, ki so prevzeli vlogi decembrskih dobrih mož. Izpolnili so skromne želje več kot 60 otrokom in mladostnikom, ki prihajajo iz družin, kjer želje pogosto ostanejo neizpolnjene.

Iskreno smo hvaležni tudi v projektu Botrstvo v Sloveniji, saj številni otroci živijo v res nepredstavljivih stiskah in potisnjeni na rob družbe. Iskrena hvala, da jim omogočate lepši jutri ter dajete možnosti za lepše otroštvo.